Kohti eurovaaleja
Vanha viisaus sanoo, ettei ongelmia ratkaista samoilla keinoilla, joilla ne aiheutettiin. Tähän viisauteen minäkin nojaudun vahvasti. Suomi ja koko Euroopan alue on muuttunut ja se tulee muuttumaan entistä enemmän. Meillä on käsillä ennennäkemätön globalisaatioaalto, jonka tuloksena on alati muuttuva Eurooppa ja sen mukanaan tuomat muutostarpeet.
Lähde mukaani tekemään voittokampanjaa ja rakentamaan kaikille EU:n kansalaisille parempaa arkea, rauhaa ja hyvinvointia. Ota yhteyttä sähköpostilla tai somessa. Kaikki tuki on tarpeen
EU-vaalit järjestetään sunnuntaina 9. kesäkuuta 2024, ja niissä valitaan edustajat vaalikaudelle 2024-2029.
Vaaliteemat Eurovaalit 2024
Rauhaa ja oikeudenmukaisuutta /Fred och rättvisa
Euroopan unionin rooli on merkittävä rauhan edistämisessä kansainvälisesti. Eu:n perustamisen tavoitteena oli alun perin estää uudet sodat Euroopassa ja edistää rauhaa ja vakautta alueellaan. Tässä onnistuimmekin hyvin, kunnes pitkäaikaisen rauhan rikkoi Venäjän aloittama sota Ukrainassa.
Lisääntyneiden turvallisuusuhkien, kovenevan talouskilpailun ja epävakaan maailmantilanteen vuoksi koen, että panokset rauhaan ja yhteistyöhön konfliktien ratkaisemiseksi ovat avainasemassa vakauden palauttamiseksi.
Unionin rooli rauhan ja oikeudenmukaisuuden turvaajana on merkittävä etu myös Suomen turvallisuudelle. Yhteistyötä tuleekin edistää entistä paremmin aikamme suurimpien kriisien ratkaisemiseksi.
SV
Europeiska unionens roll är viktig för att främja fred internationellt. Målet med upprättandet av EU var från början att förhindra nya krig i Europa och att främja fred och stabilitet i dess region. Vi lyckades bra med detta, tills den långsiktiga freden bröts av kriget som Ryssland startade i Ukraina.
På grund av ökade säkerhetshot, hårdnande ekonomisk konkurrens och den instabila världssituationen anser jag att bidrag till fred och samarbete för att lösa konflikter är nyckeln till att återställa stabiliteten.
Unionens roll som fredens och rättvisans väktare är en betydande fördel även för Finlands säkerhet. Samarbetet måste främjas ännu bättre för att lösa vår tids största kriser.
Taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävä unioni
/ Ett ekonomiskt och socialt hållbart union
Taloudellinen kasvu ja resurssien jakautumisen tasapuolisuus on varmistettava. Tämä sisältää köyhyyden vähentämisen, tasa-arvon edistämisen ja laadukkaiden työpaikkojen luomisen systemaattisesti. Samalla unionin on panostettava koulutukseen ja osaamisen kehittämiseen varmistaakseen, että työvoima on valmis kohtaamaan tulevaisuuden haasteet ja hyödyntämään uusia mahdollisuuksia.
Digitaalista muutosta tulee vahvistaa ja on varmistettava, että se hyödyttää kaikkia yhteiskunnan osia. Tämä edellyttää laajakaista-infrastruktuurin parantamisen ja digitaalisten taitojen edistämisen kaikissa jäsenmaissa.
Eu:n tulee tavoitella terveellistä ja aktiivista väestöä sekä varmistaa sosiaaliturvajärjestelmien kestävyys ja yhdenmukaisuus alueellaan.
Maahanmuuttopolitiikkaa on uudistettava yhtenäiseksi vastaamaan muuttoliikenteen tuomiin haasteisiin. Eu:n ei tule rakentaa linnaketta, vaan sen on kyettävä ihmiskeskeiseen maahanmuuttopolitiikkaan.
SV
Ekonomisk tillväxt och rättvis fördelning av resurser måste säkerställas. Detta inkluderar att systematiskt minska fattigdomen, främja jämställdhet och skapa kvalitetsjobb. Samtidigt måste unionen satsa på utbildning och kompetensutveckling för att säkerställa att arbetskraften är redo att möta framtidens utmaningar och ta vara på nya möjligheter.
Den digitala förändringen måste stärkas och det måste säkerställas att den gynnar alla delar av samhället. Detta kräver att bredbandsinfrastrukturen förbättras och digital kompetens främjas i alla medlemsländer.
EU måste sträva efter en sund och aktiv befolkning och säkerställa hållbarhet och enhetlighet för de sociala trygghetssystemen i sin region.
Invandringspolitiken måste reformeras för att bli enhetlig för att möta de utmaningar som migrationen medför. EU bör inte bygga en fästning, men det måste kunna föra en människocentrerad invandringspolitik.
Kestävän kehityksen edelläkävijyys EU:ssa on ollut keskeinen tavoite ja sitoumus Euroopan unionille useiden vuosien ajan. EU on asettanut kunnianhimoisia tavoitteita ja käyttänyt erilaisia politiikkavälineitä edistääkseen kestävää kehitystä jäsenvaltioissaan ja globaalisti. Työ kestävän kehityksen edistämiseksi on jatkuvaa ja monitahoista ja EU:n on jatkuvasti pyrittävä parantamaan ja tehostamaan toimiaan tässä asiassa.
Se aika, jolloin talouskasvua edistettiin piittaamattomasti luonnon ja ilmaston kustannuksella on jätettävä historiaan. Meidän tulee nopeuttaa energiamurrosta puhtaan investoinnin ja kestävin keinoin. EU on sitoutunut vähentämään nettopäästöjään vähintään 55 prosentilla vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 1990 tasoon.
Lisäksi EU on käynnistänyt päästökauppajärjestelmän, asettanut uusiutuvan energian tavoitteita ja edistänyt energiatehokkuutta. Meidän tulee myös tukea jäsenvaltioiden, sekä globaalin etelän kykyä toteuttaa näitä tavoitteita.
SV
Banbrytande hållbar utveckling i EU har varit ett centralt mål och ett åtagande för Europeiska unionen i många år. EU har satt ambitiösa mål och använt olika styrmedel för att främja hållbar utveckling i sina medlemsländer och globalt. Arbetet för att främja hållbar utveckling är kontinuerligt och mångfacetterat, och EU måste ständigt sträva efter att förbättra och förstärka sitt agerande i denna fråga.
Tiden då ekonomisk tillväxt hänsynslöst främjades på bekostnad av naturen och klimatet måste lämnas i historien. Vi måste påskynda energiomställningen med rena investeringar och hållbara medel. EU har åtagit sig att minska sina nettoutsläpp med minst 55 procent till 2030 jämfört med 1990 års nivå.
Dessutom har EU lanserat ett system för handel med utsläppsrätter, satt upp mål för förnybar energi och främjat energieffektivitet. Vi bör också stödja medlemsländernas och den globala söderns förmåga att förverkliga dessa mål.